HTML

Solar Technika

A napelem forradalom lehetősége itt lebegett körülöttünk évtizedekig, hogy az összes energiát napelemekkel állítsuk elő és ingyen, tiszta energiához jussunk a napelem és a Nap által.

Friss topikok

Címkék

A fejlett napenergia technológiának, a jelenlegi kialakítása nagyjából 1908-ban történt, amikor William J. Bailey, a Carnegie Steel Company feltalált egy gyűjtőt egy szigetelt dobozt és egy réz tekercsek egyvelegét. Az 1950-es években a Bell Telephone Labs elérte a 4%-os hatásfokot, majd 11%-os hatékonysággal jöttek a szilikon PV cellák. Ettől kezdve, fokozódott az érdeklődés a napenergia irányába. A késő 50-es és 60-as években az űrprogram aktív szerepet vállalt a napelemek fejlesztésében. A napelemek tökéletes forrásai az elektromos műholdaknak azért, mert masszívak, könnyűek, megbízhatóak, és ez remekül megfelel az alacsony fogyasztású követelményeknek. Az elterjedéshez további kutatások szükségeltettek.

 

Címkék: napelem

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://solartechnika.blog.hu/api/trackback/id/tr855887920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása